In trecut, inainte de marile evolutii tenologice, coafura de zi cu zi la domiciliu reprezenta un proces lung si laborios in special in momentul in care incercam sa ne indreptam parul cu o perie si cu un uscator. Tineam uscatorul intr-o mana, peria in cealalta, intregul proces durand cel putin o jumatate de ora. Doamnele si domnisoarele care nu dispuneau de prea mult timp la dispozitie pentru a se coafa acasa, mergeau la coafor.
Actualmente nu mai este nevoie sa pierdem prea multa vreme, sa depunem prea mare efort sau sa cheltuim prea multi bani pentru a obtine un par perfect drept sau ondulat. Avem nevoie doar de o perie cu aer cald pentru a ne usca, intinde sau ondula parul. Din multitudinea de modele existente pe piata, cum o putem alege pe cea mai buna?
Primul tip de perii cu aer cald existente pe piata sunt cele cromate. In general, aceste modele sunt mai ieftine, au nevoie de mai mult timp pentru a se incalzi dar si pentru a se raci. Acest tip de perii este recomandat persoanelor mai tinere cu un par in stare foarte buna, sanatos.
Un alt tip de perii rotative sunt cele din ceramica. Ceramica permite obtinerea unei suprafete mai netede. Cu alte cuvinte, se evita electrizarea parului si supraincalzirea acestuia. Cele mai performante modele de pe piata dispun de functia ionica. Aceasta tehnologie ofera conditii optime de incalzire, adaptand automat temperatura periei tipului de par si suprimand electricitatea statica, pentru un par mai neted si mai stralucitor.
Periile cu turmalina sunt cele mai inovatoare modele de pe piata. Exista o multime de modele ce imbina placile de turmalina cu cele din ceramica. Acest tip de perii sunt cele mai scumpe de pe piata.
Marimea periei cu aer cald reprezinta un criteriu esential in alegerea acesteia. Marimea cilindrului este cel care determina cat de mult volum poti adauga podoabei capilare sau cat de mult poti ridica parul de la radacina. Un model mic te va ajuta sa obtii bucle de mici dimensiuni in timp ce un model mai mare te va ajuta sa obtii bucle ample.
Setarile de caldura sunt la fel de importante. Este important ca peria cu aer cald sa fie dotata cu mai multe trepte de temperatura, usor de controlat. De asemenea, ar fi ideal ca peria cu aer cald sa dispuna de functia aer rece deoarece aceasta va fixa coafura.
Ultimul sfat de care trebuie sa tii cont: ergonomia, adica cat de usor se poate manevra produsul respectiv. Alege un produs cu maner securizat, anti-alunecare, cu forme special create pentru a putea fi tinuta si redirectionata usor.