home Electronice si electrocasnice Cum iti alegi frigiderul?

Cum iti alegi frigiderul?

Pentru a te ajuta sa iti alegi frigiderul adaptat cerintelor si nevoilor tale, am adunat pentru tine cateva criterii esentiale. Volum util, dimensiuni, clasa energetica, tip de racire…noi iti spunem totul pentru a-ti usura putin munca.

Inainte de a te gandi la unele detalii precum asortarea frigiderului cu decorul din bucatarie trebuie sa iei in considerare cateva aspecte esentiale daca iti doresti sa il alegi pe cel portivit.

frigider

Criterii esentiale in alegerea frigiderului

Evaluarea nevoilor inainte de achizitionare. Inainte de a-ti echipa bucataria cu un frigider trebuie sa iti stabilesti nevoile si cererile. Dat fiind faptul ca durata de viata a unui frigider este de aproximativ 15 ani cel mai bine ar fi sa eviti un model mare de frigider sau nu destul de suficient in care iti poti pune legumele si toate cele necesare. O etapa indispensabila care te ajuta sa te orientezi spre cea mai potrivita categorie.

Evaluarea nevoilor inseamna si estimarea capacitatii de stocare de care ai nevoie. Cu alte cuvinte, volumul util pe care trebuie sa il aibe viitorul tau frigider.

  • Pentru o singura persoana – un volum util de 100-150 de litri este suficient ;
  • Pentru un cuplu sau o familie formata din trei persoane mizeaza pe un model de aproximativ 250 de litri ;
  • Pentru o familie mai mare de patru persoane este nevoie de un model cu peste 300 de litri volum util ;

refrigerator with food

Sistemul de racire. Exista doua tipuri de racire, statica si No Frost. Primul tip de racire este realizat prin peretele din spate al frigiderului. In momentul in care stratul de gheata depaseste 3mm aceasta se topeste automat. Sistemul de racire No Frost este realizata prin miscarea curentilior de aer uscat si rece. Nu se produce gheata nici in congelator, nici in frigider. Astfel vei reusi sa scapi de dezghetarea manuala a frigiderului.

 

Clasa de eficienta. Orice aparat frigorific primeste notatii ce pornesc de la A la G, in functie de performante, rezultatele oferite si de consumul de electricitate. A reprezinta cea mai inalta clasa in timp ce G reprezinta aparatele cu cel mai ridicat consum energetic.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: