home Altele Cum sa alegi o saltea pentru un copil

Cum sa alegi o saltea pentru un copil

images (11)Oamenii petrec o mare parte din timp in paturile lor. De fapt, noi ne petrecem o treime din vietile noastre in pat. Somnul este extrem de important. Acesta ne improspateaza, ne face gata pentru fiecare zi noua. De aceea, obtinerea unei saltele perfecte nu este o chestiune de lux, este o necesitate. Cu toate acestea, achizitionarea unei saltele pentru un copil este o chestiune diferita de cumpararea unei saltele pentru un adult. Copiii au cerinte diferite.

Cand vine vorba de o saltea pentru copii, trebuie sa ne gandim la confort, greutate si, de asemenea, la cat de mult va fi utilizata aceasta saltea. Un adult este pe deplin dezvoltat; un copil nu este, asadar trebuie sa iei in considerare sprijinul pe care il ofera salteaua acestuia in anii sai de dezvoltare. Acest lucru presupune ca parintii sa nu cumpere cele mai ieftine lucruri care ajung in mainile lor, care vor dura probabil maxim cinci ani. Un copil poate pastra aceeasi saltea chiar si 10 ani. Asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi o saltea care costa cateva mii de euro, dar probabil ca va trebui sa pui deoparte in jur de 100 de euro pentru a achizitiona o saltea potrivita pentru copilul tau.

O saltea pentru gemeni este o alegere obisnuita chiar si pentru un copil. O saltea traditionala pentru gemeni noi nascuti masoara aproximativ 39 de centimetri in latime si 75 de centimetri in lungime. Pe piata exista, insa, multe tipuri de saltele pentru copii care pot fi o alegere descurajatoare. Exista mai multe tipuri principale de saltele populare. Interiorul acestor tipuri de saltele este format din arcuri de centralizare care au rol de sustinere. Acestea sunt acoperite cu material de umplutura si cu captuseala. Calitatea si preturile variaza foarte mult.

Saltelele din spuma ortopedice sunt realizate din straturi dense de spuma, oferind un suport bun pentru coloana vertebrala a copilului.

Saltelele din spuma de memorie contureaza forma corpului, oferindu-i astfel cel mai bun confort. Copiii iubesc acest tip de saltea, deoarece simt ca se adancesc in interiorul ei, iar acest lucru le ofera liniste si relaxare.

Ia in considerare materialele. Evita saltelele care sunt acoperite sau care contin spuma poliuretanica, spuma eco, PVC si substante chimice. Acestea pot fi potential periculoase pentru copilul tau daca el/ea este in contact cu ele pentru o perioada lunga de timp. In plus, substantele chimice pot contine agenti cancerigeni toxici care se pot scurge de-a lungul timpului.

Daca vrei saltele de cea mai buna calitate, vezi aici cateva sfaturi utile atat pentru copii, cat si pentru adulti. De asemenea, poti afla informatii utile si de pe  stiri de Cluj

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: