home Electronice si electrocasnice Cum functioneaza epilatoarele cu IPL?

Cum functioneaza epilatoarele cu IPL?

Cum functioneaza epilatoarele cu IPL?

 

 Epilatoarele  IPL (Intense Pulse Light) au capatat o popularitate deosebita chiar de la aparitie. Acestea folosesc lumina care este convertita in energie termica. Cu alte cuvinte, sedintele sau tratamentele cu un astfel de aparat se pot compara cu o lampa foarte puternica care se tine pe piele. Pe piata sunt zeci de modele disponibile de la tot felul de producatori precum: Braun, Rowenta, Phlips etc. Preturile variaza in functie de tehnologiile disponibile si numarul de pulsatii. Astfel, un epilator IPL mai accesibil ajunge pe la suma de 800-900 de lei iar cele mai scumpe sar de 1500 de lei.

 O epilare cu un astfel de dispozitiv ajunge de multe ori sa dureze si de 2 ori mai putin decat o epilare cu un aparat conventional. Acestea actioneaza direct la radacina firului de par, incetinind sau chiar impiedicand aproape in totalitate dupa un numar mai mare de sedinte cresterea firului de par. Important de mentionat este faptul nu toate persoanele reactioneaza pozitiv la aceste tratamente. De exemplu, pentru persoanele care au firul de par blond deschis sau roscat, epilatoarele cu IPL nu au rezultate satisfacatoare. Se recomanda in special pentru tonurile de piele deschise spre mediu la culoare, cu fire de par negre sau satene.

 Aceste aparate au fost acredidate de catre dermatologi si specialisti ca fiind prietenoase cu pielea. Nu ar trebui sa va faceti probleme cu privire la sanatatea dumneavoastra in timp ce folositi un astfel de epilator. Totusi, este recomandat sa folositi o intensitate a luminii si o schema de tratament redomandata de producator pentru o siguranta deplina si pentru niste rezultate excelente.

 Primele rezultate in urma unei epilarii cu IPL apar chiar dupa primele 2 sedinte. Dupa acestea, sunt necesare inca 5-8 sedinte pentru tratarea firelor de par in toate etapele lor de crestere. Cel mai indicat este sa faceti aceste sedinte in intervale cuprinse intre 3 si 6 saptamani. Daca totul a fost facut asa cum trebuie si dupa recomandarile producatorului/specialistilor, nu ramane decat sa faceti sedinte de intretinere cam la 4-6 saptamani.

 Dupa cum am spus si mai sus, preturile difera in general in functie de numarul de pulsatii. Astfel, pentru o epilare totala pe tot corpul folositi aproximativ 370 de pulsatii. Tinand cont ca sunt disponibile modele pe piata care ajung chiar si pana la 400.000 de impulsuri luminoase, acest lucru se traduce prin faptul ca un asemenea aparat poate tine intre 5 si 20 de ani in functie de cat de mult il utilizati.

 Marele avantaj al acestor epilatoare este ca pot fi folosite pe orice suprafata a corpului. In general, acestea vin cu accesorii pentru zonele sensibile (fata, zona inghinala) care au o raza mai mica de actiune. Unii producatori, (Braun de exemplu) ofera si aplicatii pentru smartphone care monitorizeaza tratamentele si rezultatele pe care le obtineti in urma folosirii epilatorului. In plus, majoritatea dispozitivelor cu IPL dispun de un senzor care detecteaza nuanta de piele si ajusteaza automat setarile cele mai bune pentru dumneavoastra.

 In concluzie, epilatoarele cu tehnologie IPL (intense pulse light) sunt mult mai eficiente decat cele conventionale. Acestea sunt certificate de catre dermatologi si nu afecteaza sanatatea pielii dumenavoastra sau a vederii. Desi au preturi mai ridicate fata de epilatoarele normale, acesta se justifica prin rezultate mai bune si de lunga durata. Nu uitati ca ele actioneaza direct asupra radacinii firului de par si incetineste procesul de crestere. De asemenea, nu toate persoanele au rezultate bune cu aceste epilatoare si trebuie sa cititi cu atentie recomandarile producatorului inainte de achizitionare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: