home Sanatate Ce trebuie sa stii despre Testul Barza?

Ce trebuie sa stii despre Testul Barza?

Daca ai inceput sa ai simptome de sarcina, primul lucru pe care il faci este sa cumperi un test de sarcina pentru a te asigura ca ceea ce iti spune corpul este corect. Problema este ca simptomele apar, de regula, dupa 7-10 zile de la ovulatie, iar in cazul in care doresti o intrerupere de sarcina, este ceva mai dificil decat in primele zile.

Din fericire, exista si teste de sarcina rapide, care pot depista inca din prima zi de intarziere a ciclului daca contactul sexual a reusit sa fie unul productiv sau nu. Testul de sarcina Barza Clasic este unul dintre cele mai eficiente si sigure teste, avand o acuratete de 99%.

Ce trebuie sa stii despre acest test?

  • Este foarte rapid. Aceasta poate sa depisteze prezenta hormonului hCG in urina in prima zi dupa ce menstruatia a intarziat.
  • Este foarte corect. Acuratetea unui astfel de test este mai mare de 99%.
  • Poate sa fie facut oricand si oriunde.
  • Ofera rezultate in doar 3 minute.

Cum se utilizeaza un test de sarcina Barza?

Un test Barza Clasic se utilizeaza foarte usor, prin colectarea urinei intr-un recipient curat si uscat si introducerea testului in acest recipient timp de 3 secunde. In 3 minute dupa aceea, rezultatele ar trebui sa fie vizibile.

Trebuie acordata o foarte mare atentie timpului, in conditiile in care rezultatele citite dupa 5 minute nu vor fi considerate corecte.

Exista si teste care pot depista mai repede sarcina?

Daca exista suspiciuni asupra faptului ca esti insarcinata, exista si un test Barza care iti poate spune cu 5 zile mai devreme daca urmeaza sa ai un copil. Acesta este ceva mai complex, este sub forma de stilou si se utilizeaza la fel ca primul.

Ce trebuie stiut despre testul de sarcina Barza?

  • Este primul test de sarcina utilizat in Romania, fiind recomandat de catre Societatea de Obstetrica si Ginecologie;
  • Are o acuratete foarte mare;
  • Este usor de folosit.

Care sunt principalele simptome care ar trebui sa te faca sa cumperi un test?

In general, daca esti insarcinata corpul are grija sa iti spuna acest lucru prin mai multe simptome. Intarzierea menstruatiei este primul simptom, insa pot exista si alte motive pentru intarziere, cum ar fi o boala grava sau un nivel ridicat de stres.

De asemenea, pot aparea greturile, sanii se modifica si pot prezenta durere si areole inchise la culoare, apare o stare de oboseala foarte neplacuta, care te insoteste pe tot parcursul zilei iar urinarea este din ce in ce mai frecventa. Daca te trezesti noaptea sa urinezi foarte des, este bine sa te orientezi catre un test de sarcina. Printre simptome mai sunt si crampele, scurgerile de sange sau constipatia si balonarea. Nu in ultimul rand, pot aparea diverse pofte si modificari ale gustului, dar si acnee.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: