home Altele Cum imi aleg periuta de dinti?

Cum imi aleg periuta de dinti?

Bien-choisir-sa-brosse-a-dent_width1024

Specialistii ne recomanda sa ne spalam de cel putin doua ori pe zi, timp de doua minute. Insa cu ce tip de periuta? Cum alegem periuta de dinti potrivita ?

Manuala sau electrica, care este mai buna ?

Periuta de dinti manuala, clasica, poate fi suficienta daca stim sa ne spalam dintii in mod corect, efectuand miscarile potrivite, intodeauna de la rosu spre alb. Cu alte cuvinte, dinspre gingii spre varfurile dintilor. In plus, este extrem de important sa incercam sa ajungem cu periuta de dinti pana la cele mai ascunse locuri din cavitatea bucala.

Principalul avantaj al periutei de dinti manuale este pretul sau scazut. In plus, periuta de dinti manuala nu se descarca si poate fi luata in calatorie oricand, oriunde. Cu toate acestea, eficienta sa lasa de dorit.

 

Ce tip de peri sa aleg? Pentru persoanele care nu sufera de o anumita patologie, este recomandata folosirea unor peri supli, cu un diametru extrem de fin, de ordinul milimetrilor. Periutele de dinti mai dure pot provoca o abraziune a dintilor si o retractie a gingiilor care poate duce la probleme dentare estetice.

Care sunt avantajele unei periute de dinti electrice? Pentru doua minute de periere, periuta electrica elimina mai multa placa bacteriana decat periuta de dinti manuala. Functioneaza singura si nu necesita depunerea unui efort prea mare. Unele perii electrice sunt dotate cu Timer care permite respectarea celor doua minute de periere a dintilor. Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7-8 ani, folosirea acestei periute electrice este mai usoara deoarece dexteritatea manuala nu este atat de dezvoltata ca in cazul adultilor.

Periuta electrica este mai scumpa decat periuta manuala si mai grea decat cea clasica. In cazul copiilor cel mai bine ar fi sa alegi o periuta manuala cu peri supli care se poate folosi inca de la aparitia primilor dintisori. Incepand cu varsta de 7 ani, copiii pot folosi periuta electrica.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: