home Altele De ce trebuie sa tii cont in alegerea pietrelor pretioase

De ce trebuie sa tii cont in alegerea pietrelor pretioase

Lumea pietrelor pretioase este un domeniu vast si fascinant. Insa uneori ne este destul de greu sa alegem o piatra pretioasa de calitate. Numeroase sunt persoanele rau intentionate care vor sa profite de naivitatea cumparatorilor si sa le vanda pietre false la preturi exorbitante. De aceea azi iti oferim cateva sfaturi pentru a alege in mod corect bijuteriile cu pietre pretioase.

Reperarea culorii pietrei pretioase. 50% din valoarea unei pietre pretioase este determinata de culoarea sa. Regula de aur este urmatoarea: nici prea deschisa, nici prea inchisa. O piatra fina, de calitate, trebuie sa aiba o culoare echilibrata si armonioasa.

conseil-acheter-pierre-precieuse-peridot-590x177

Armonia culorilor. Culoarea ideala trebuie, in primul rand, sa corespunda tipului de piatra. De exemplu, in cazul pietrei peridot, culoarea ideala trebuie sa fie verde busuioc, imblanzit de nuante de galben, o culoare echilibrata, nu foarte inchisa si luminoasa. In cazul smaraldelor verdele trebuie sa fie mai marcat, cu reflexii de albastru. Prin urmare, fiecare piatra pretioasa in parte are o culoare considerata ideala.

Greutatea pietrei pretioase. Dimensiunea unei pietre pretioase este extrem de importanta in evaluarea valorii acesteia. Valoarea sa nu creste in mod necesar proportional cu greutatea sa. Sa reluam exemplul smaraldelor. Rusia ofera smaralde superbe, de calitate, extrem de cautate de catre colectionari datorita culorii stralucitoare. Insa acestea se gasesc doar in dimensiuni mici. Rar se gasesc in Rusia smaralde de mai multe carate. Prin urmare, un smarald de doua carate din Rusia ar putea avea o mai mare valoare decat un smarald brazilian de 3 carate.

cum-alegi-pietrele-pretioase4

Forma si designul pietrei pretioase. Actualmente, bijutierii au acces la mai multe designuri, idei sau software-uri ceea ce il ajuta in procesul creatiei pentru a obtine realizarea unor pietre pretioase unice menite sa scoata in evidenta ceea ce are piatra mai bun de oferit.

Simbolism. Exista pietre pretioase care spun propriile povesti sau se crede despre ele ca au puteri speciale. Fiecare piatra pretioasa in parte este unica prin culoare, locul de provenienta si misterul ce o inconjoara.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: