home Altele Sfaturi utile pentru siguranta in trafic!

Sfaturi utile pentru siguranta in trafic!

Daca ai deja permisul de conducere in buzunar, nu inseamna ca stii, neaparat sa conduci. Este foarte important sa conduci in deplina siguranta si sa te bucuri din plin de capacitatea de a calatori cu masina. Pentru asta, trebuie sa urmezi o serie de sfaturi, foarte importante.

Este important sa cunosti codul rutier

Chiar daca ai trecut peste examenul auto, este important sa cunosti codul rutier si legislatia. In felul acesta poti evita sa faci greseli si stii care sunt cele mai importante reguli. Poate si mai important, eviti sa iei amenzi.

Cunoaste-ti bine masina!

Inainte de a conduce o masina, invat-o! Asigura-te ca stii ce face fiecare buton in bord, ca stii cum sa controlezi oglinzile, geamurile, stergatoarele si in general, toate componentele si ca totul este la indemana ta.

Asigura-te ca stii sa conduci atat pe timp de noapte, cat si pe timp de zi

Condusul pe timp de zi este destul de simplu. Condusul pe timp de noapte este mai periculos, deoarece vederea scade ramatic iar abilitatile tale sunt mult mai scazute noaptea. Farurile masinilor din sens opus, soferii aflati sub influenta bauturilor alcoolice, animalele si intunericul pot genera destul de multe probleme. Daca vrei sa conduci corect noaptea, fii la curent cu trucurile promovate de alti soferi, relaxeaza-te, pastreaza limita de viteza si asigura-te ca toate luminile masinii tale functioneaza corect.

Respecta legislatia!

Nu este suficient sa cunsoti legislatia, ci trebuie sa o si respecti. Pastreaza distanta regulamentara fata de masina din fata, fii foarte atent la semne si nu creste viteza mai mult decat iti este permis. Legislatia este construita in asa fel incat sa iti ofere siguranta pe sosele.

Asigura-te ca masina pe care o conduci este functionala

Este, de asemenea, foarte important sa ai o masina 100% functionala. Asta inseamna ca trebuie sa mergi ori de cate ori ai ocazia la revizii, sa schimbi piesele auto care dau semne ca nu ar mai functiona corect si sa ai mereu la indemana consumabile. O masina ingrijita poate sa aiba o durata de viata de 2 sau chiar de 3 ori mai mare decat o masina mai putin ingrijita.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: