home Altele Cum imi aleg produsul pentru igiena intima?

Cum imi aleg produsul pentru igiena intima?

Pentru zona intima exista produse speciale, asa-numitii detergenti intimi. Detergentii intimi au o serie de recomandari general valabile pentru utilizatoare dar si o serie de indicatii preferentiale in cazul in care intra in joc si o serie de probleme de sanatate in aceasta zona sensibila.

Insa la ce trebuie sa fim atenti in momentul in care alegem un produs pentru igiena intima, ce trebuie sa verificam pe eticheta produsului? Arome fine, fara sapun, un produs cu o actiune blanda care sa fie tolerat de piele. Un produs destinat igienii intime trebuie sa aiba in compozitia sa agenti cu rol hidratant, dezinfectant si calmant si, daca este nevoie, antiinflamator. Cu alte cuvinte, un produs intim trebuie sa contina extracte din plante. Musetelul dezinfecteaza calmeaza si decongetioneaza. Galbenelele stimuleaza circulatia sanguina si combate inflamatia. Echinaceea este planta ideala pentru stimularea mecanismului de aparare al pielii. Aloe Vera, coada soricelului sau fenicul sunt alte plante ideale pentru aceasta zona.

hygiene

PH-ul pielii (indicele care evalueaza aciditatea) este cel mai important. Cu alte cuvinte, PH-ul produsului ales si folosit zi de zi trebuie sa fie cat mai apropiat de PH-ul vulvei si vaginului, adica intre 4.5 si 5.5. Un produs cu un PH peste 7 este indicat doar in cazul unor infectii urinare si recomandat pe termen scurt. Folosit pe termen lung, un astfel de produs poate stimula dezvoltarea micozelor. In schimb, unul mult prea alcalin nu face decat sa incurajeze aparitia vaginozelor.

Indicat este sa te speli de doua ori pe zi, in afara perioadei de menstruatie. Trebuie sa eviti produsele ce contin coloranti, agenti spumanti sau parfumuri. Dusurile vaginale nu fac decat sa fragilizeze mucoasa vaginala. Nu iti pune manusi in momentul in care iti faci igiena intima, nu folosi bureti de baie deoarece acestia nu fac decat sa poarte microbii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: