home Electronice si electrocasnice Cum imi aleg robotul de bucatarie?

Cum imi aleg robotul de bucatarie?

Robotul de bucatarie este acel aparat modern cu ajutorul carora diversele sarcini in bucatarie sunt automatizate. Ba mai mult, ne face viata mult mai usoara. Bucatariilor moderne nu trebuie sa le lipseasca un asemenea aparat. Un robot de bucatarie are urmatoarea utilitate: marunteste, toaca, framanta, feliaza, stoarce sau taie. Trebuie sa acorzi atentie sporita unor detalii in momentul achizitionarii. Iata-le.

 

Clasa energetica. Este important ca robotul de bucatarie sa consume putin ca sa nu ai surprize in momentul in care vezi factura de electricitate. Insa trebuie sa iei in calcul si faptul ca un robot de bucatarie mai puternic va face treaba mult mai rapid spre deosebire de unul mai putin puternic. Cu alte cuvinte, consuma curent, dar pe o perioada mai scurta de timp.

Sisteme de siguranta. Sistemele de siguranta precum sistemul de blocare sunt esentiale, sunt menite sa te protejeze in eventualele momente de neatentie sau pe micii exploratori.

Multifunctionalitate. Functiile indeplinite de un robot de bucatarie variaza de la model la model. Maruntitul si tocatul reprezinta principalele sarcini intr-o bucatarie. In functie de lamele cu care este dotat, robotul de bucatarie are capacitatea de a toca fructele si legumele dar si alimente mai tari precum nucile sau ciocolata. Prin urmare, trebuie sa alegi un robot de bucatarie de tip food procesor, cu o putere de peste 700w.

0IxEp

Daca iti doresti sa poti toca carnea cu ajutorul robotului de bucatarie trebuie sa alegi unul cu o putere mai mare, de minim 1000w. Robotul de bucatarie poate indeplini si sarcinile unui blender clasic: prepara supe delicioase, piureuri sau chiar inghetata de casa.

Daca adori sa le prepari celor dragi prajituri, afla ca exista roboti de bucatarie care iti vor usura sarcina. Robotii de bucatarie dotati cu palete si cuva pot framanta aluatul. Singurul dezavantaj al unui astfel de aparat este pretul ridicat.

Pretul unui robot de bucatarie trebuie sa fie proportional cu calitatea acestuia. In general pretul unui astfel de aparat porneste de la 200-300 Ron putand depasi lejer 1000 Ron. Tinand cont de criteriile de sus fa cea mai corecta achizitie pentru tine.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: